• Halacska

  Halacska

  "Már szinte úszom!"

 • Halacska

  Halacska

  Biztonságban a víz alatt!

 • Halacska

  Halacska

  Mosolyogva a vízben!

Bemutatkozunk

A Halacska Mozgásfejlesztő Egyesületet 1999-ben hoztuk létre azért, hogy a Borsod megyében lakó szülőknek is legyen lehetősége a csecsemők vízhez szoktatásához.

Az ötlet onnan származott, hogy az első gyermekünk megszületése után a volt főiskolai csoporttársamtól hallottam, hogy Nyíregyházán már van „Babaúszás”. A víz egyébként is mindig közel állt hozzám, hiszen 10 évig úszó voltam, majd a nyíregyházi Tanárképző Főiskolán matematika-testnevelés szakon diplomáztam és úszó edzői oklevelet szereztem. Nyíregyházán két éven keresztül az ottani szakemberektől „saját csecsemőnk közreműködésével” szereztem meg az elméleti és gyakorlati tudást a vízhez szoktatáshoz.

2000. 03.11-én tartottuk meg az első „Babaúszás” foglalkozást Miskolcon.
Ebben az időben Borsod megyében nem volt sehol ilyen kezdeményezés, így a környékéről is sok család látogatta a foglalkozásainkat.

2008. január 05-én indítottuk el Kazincbarcikán a csecsemő vízhez szoktatást.

Közben az ózdi uszoda megnyitása után (a szülők kérésére), egy éven keresztül az Ózd környéki családok is megismerhették a „Babaúszás” örömeit.

A miskolci Kemény Dénes Uszoda megnyitása után Miskolcon új, gyönyörű környezetben várjuk a családokat.

Egyesületünk jóvoltából a kezdetektől mintegy 1500 csecsemő barátkozott meg a vízben történő mozgásokkal, játékokkal. Az eddig eltelt 16 év alatt mintegy 1500 család tartotta fontosnak, gyermekének, gyermekeinek legalább hetente egyszer, szombaton legyen lehetősége a vízben történő mozgáshoz.
Reméljük, hogy segítettünk Nekik élményekben gazdagabban hazatérni az uszodából, és így elősegítettük, hogy hosszútávon is uszodába járó családok legyenek.

Közülük már jó néhány gyermek azóta az uszodák világában él úszóként, vízilabdázóként.

Kapcsolat

Üzemeltető:

Halacska Egyesület

Telefon (16-tól 18-ig):

+36 30 205-34-68

E-mail:
bogdanyisz@gmail.com

Foglalkozások:
Szombat: 
8.00 - 9.00